Første gang jeg hørte om det, så troede jeg næsten det var løgn. Jeg havde svært ved at tro på, at der findes folk, der låner penge til at holde bryllup med.

Grunden til at der findes folk, der låner penge til deres bryllup, er at niveauet for bryllupper er løbet fuldstændig løbsk. I dag, så kan et bryllup simpelthen ikke være stort og fint nok og udgifterne til at holde et bryllup bliver naturligvis derefter.

Det er ikke unormalt, at helt almindelige mennesker bruger 100.000 kr eller mere på at holde bryllup!

Men hvorfor er det egentlig sådan en dårlig ide at låne penge til at holde bryllup for.

Først og fremmest, så synes jeg, at det er uforholdsmæssigt mange penge at bruge på en enkelt dags fest. Tænk på hvor mange andre ting i ville kunne få for det samme beløb – eller hvor længe i ville kunne leve for de samme penge.

Hvis i har et normalt udgiftsniveau, så vil jeg tro i kunne leve 4-5 måneder for det samme beløb og det uden i behøvede at have nogen som helst andre indtægter. At kunne leve 4-5 måneder uden indtægter er et meget stort skridt imod de 6 måneders buffer, som jeg tidligere har anbefalet at man får sig.

Et andet problem ved at låne penge til at holde bryllup er, at man risikerer at blive skilt før lånet er blevet betalt tilbage. Som man vil kunne se i min kommende oversigt over lån (den kommer på bloggen’s forside, når den er klar), så kan det let tage 5 år eller mere at få betalt et lån på 100.000 kr tilbage.

Indefor 5 år er der en god sjat par der bliver skilt – og bliver man det, så har man fornøjelsen af at betale af på udgifterne til et bryllup med en, som man ikke længere er gift med. Ikke ligefrem nogen drømmesituation.

Nu er der måske nogen der vil spørge hvad man så skal gøre, hvis man ikke har nogen penge og alligevel gerne vil giftes. Som jeg ser det, så er der to muligheder. Den ene mulighed er at udsætte brylluppet og derved få tid til at spare op, så det ikke er nødvendigt at tage et lån. Den anden mulighed (som jeg vil anbefale) er at skrue ned for ambitionerne og se om det ikke er muligt at holde et bryllup i den billige ende.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *